Chiflele:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o punem peste faina.
Adaugam oul, incepem sa le amestecam.
Punem smantana, iaurtul, framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic. Daca nu este bine omogenizat aluatul, puneti putin lapte, la mine nu a mai fost nevoie.
La final incorporam uleiul si mai framantam 2-3 minute.
Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 30-40 de minute.
Dupa ce a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Il imapartim in 8 bucati egale, formam bile, vor iesi nu foarte mari.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si le ungem.
Deasupra le presaram cu susan.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc.
Se scot, se lasa sa se racoreasca putin. Eu le-am pregatit de seara ca sa le am dimineata pentru sandwich-uri.
Pregatim sandwich-urile:
Cele 3 linguri de ulei le incingem intr-o tigaie, iar din cele doua oua pregatim ochiuri, pe care punem putina sare.
Luam 4 chifle, le taiem cate un capac.
Ungem baza cu putin unt, presaram putin cascaval ras.
Asezam o felie de muschiulet, apoi dovlecel, iar cascaval ras. Pe doua dintre ele vom pune cate un ochi.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, capacul il asezam langa.
Le introducem in cuptorul incins, pentru 10 minute, cat se topeste cascavalul.
Se servesc calde cu salata, cu o cana de lapte langa sau orice va mai place.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii