Salvie si ansoa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 fileuri de ansoa in ulei de masline
  • 1 pahar mic de vin santo sau vin alb dulce, ori zeama si coaja de lamaie
  • 24 frunze mari de salvie proaspata
  • faina pentru presarat
  • ulei floarea-soarelui
  • Pentru aluat:
  • 250 g faine
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus, preferabil ecologic
  • 150 ml apa
  • 200 ml apa minerala carbogazoasa
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 albusuri, preferabil ecologice

Mod de preparare

În primul rând, asezati fileurile de ansoa pe o farfurie plats, turnati deasupra vinul santo, vinul dulce sau zeama si coaja de lamâie si lasati-le la marinat cel putin o ora. În acest timp puteti face aluatul. Puneti într-un castron faina, sarea, galbenusul si apa. Amestecati cu telul panaa când aluatul capata consistenta unei creme groase. Adaugati apa carbogazoasa, putin cate putin, apoi uleiul de masline. Lasati amestecul sa stea 30 de minute înainte de utilizare.

Umezititi toate frunzele de salvie cu putina apa si dati-le pe ambele parti prin putina faina. Luati câte doua frunze de salvie si îmbracati cu ele fiecare file de ansoa, obtinând un fel de sandviciuri. Apasati-le bine pentru ca din fileurile de ansoa sa iasa putina zeama.

Turnati ulei de floarea-soarelui într-o tigaie mare sau o friteuza având cel putin 5 cm adâncime. Puneti-o pe foc iute, pâna1 ajunge la 180° C - daca folositi o tigaie, va trebui sa verificati temperatura cu un termometru pentru gatit sau, asa cum fac eu, punând in tigaie o bucatica de cartof. Când uleiul ajunge la temperatura potrivita, cartoful se va rumeni usor. In acest moment, micsorati flacara la mediu. In timp ce se încalzeste uleiul, bateti albusurile cu un praf de sare pâna se întaresc, apoi adaugati-le treptat la amestecul pentru aluat, pana la omogenizare. (Acest aluat poate fi folosit cam la orice.) Puneti la îndemâna o farfurie acoperita cu câteva foi de hîrtie absorbanta.

Acum puteti sa va apucati de prajit! Luati un sandvici cu ansoa si dati-l prin aluat, având grija sa-l acoperiti cu un strat subtire, dar uniform. Îndepartati usor excesul de aluat, apoi cufundati cu atentie sandviciul în tigaia cu ulei. Cel mai binc este sa prajiti 6 sandviciuri odata (fireste, daca aveti o tigaie mai mare, puteti praji si mai multe.) Prajiti-le timp de 1 minut, pâna devin aurii si crocante, apoi scoateti-le pe hârtia absorbanta si serviti-le imediat, înainte sa se înmoaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise