Salaul se poate prepara in multe feluri, dar cel mai mult mi-a placut impachetat pe gratar. Este gustos si suculent, aromat. Incercati si nu veti regreta.
Am curatat pestii de solzi, mate si branhii (i-am cumparat direct de la pescari la Orsova). Dupa ce i-am spalat si i-am zvantat, am turnat in ei o multime de condimente si i-am uns cu ulei de masline. In fiecare pestisor am introdus 3-4 catei de usturoi si 1-2 foi de dafin, apoi i-am impachetat in folie de aluminiu.
Puneti pestii astfel impachetati pe gratarul special cu capac (cu halogen, la iarba verde sau in cuptorul aragazului). Ii lasati la foc molcom ~20 minute, nu trebuie nici macar sa ii intoarceti, pentru ca invelisul de staniol pastreaza sucurile si gustul in interior.
Scoateti pestii de pe gratar, despachetati bunatatea astea de mancare, dar usurel sa nu se destrame pestii, pentru ca sunt foarte moi si fragezi.
Asezati-i pe un platou, stropiti si decorati cu lamaie si frunze de patrunjel.
Eu i-am servit cu garnitura de cartofi natur si cu sos de usturoi. Pofta buna.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii