Curatati ceapa si patunjelul şi tocati-le marunt.
Ungeţi o tava de iena încapatoare, cu unt.Apoi punem ceapa si presaram 1 lingura de patrunjel.
Taiati ciupercile în sferturi,sau jumatati in functie de marimea lor.
Pe o farfurie întinsa, amestecati 2-3 linguri de faina cu putina sare şi piper.
Dam fileurile de pește prin faina, pe ambele părti.
Încingem untul si uleiul într-o tigaie, Scuturati excesul de faina si prajiti pestele la foc iute pe ambele parti, pana se rumeneste,nu mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte.Apoi il scoatem pe hartie la scurs.Dupa aceeia il asezam in tava peste cepa si patrunjel.
Se incinge cuptorul la 160 de grade.
Intr-o cratita topiti 50 de grame de unt impreuna cu uleiul,pentru prepararea sosului.
Adăugaţi 3 linguri de faină şi amestecati timp de 30 de secunde fara sa-si schimbe culoarea.
Stingeti cu lapte şi vin amestecând constant pentru a preveni formarea cocoloaselor. (La reteta originala se foloseste supa de peste,dar mine nu imi place asa ca am ales varianata cu lapte.)Adaugam foaia de dafin si nucsoara,apoi punem ciupercile si lasam totul sa fiarba la foc mic 6-8 minute pana se patrund bine.La final adaugam smantana dulce si asezonam cu sare si piper si putina pudra de usturoi.Turnam acest sos peste pestele din tava si dam la cuptor pentru 20 de minute pana se rumeneste deasupra.Se serveste impreuna cu cartofi natur sau cartofi duchesse.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii