Creata pentru prima data la hotelul Waldorf (ulterior si Astoria) din New York undeva intre anii 1893 si 1896, aceasta salata e perfecta ca aperitiv la o petrecere sau poate reprezenta o masa light si delicioasa.
Pentru vreo 3 portii am folosit:
o bucata de telina (vreo 600 - 700 g)
200 g smantana (cu 12% grasime)
300 g struguri
2 mere
50 g miez de nuca
3-4 linguri ulei de nuca
zeama de la o lamaie
sare, piper
Dam telina pe razatoarea mare si o stropim cu zeama de lamaie ca sa nu-si schimbe culoarea. Taiem merele cubulete si le adaugam peste telina, impreuna cu nucile taiate grosier. Strugurii ii taiem pe jumatate si le scoatem samburii, daca avem rabdare. :)
Din smantana, ulei, sare, piper si restul de zeama de lamaie facem un dressing pe care il amestecam cu celelalte ingrediente. Asezam salata in boluri, decoram cu jumatati de miez de nuca.
Mai muilte retete delicioase gasiti pe blogul Bucataria Furnicutilor.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii