Salata verde cu frunze de papadie

Timp pregatire
15 minute
Salata verde cu frunze de papadie

Ingrediente

  • 1 salata verde mica
  • 1 mana frunze de papadie
  • castraveti
  • ridichi
  • ceapa verde
  • otet – optional – daca folositi puneti putin
  • ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Intalnim papadia pe marginea drumurilor si pe malul apelor, prin pasuni si fanete, la campie si la deal. De la papadie folosim frunzele, pe care le recoltam in lunile martie si aprilie, cat sunt inca foarte tinere. Papadia are un continut ridicat de vitamine A, B si C. Este foarte cunoscuta si apreciata pentru efectele sale benefice asupra sanatatii ficatului si a bilei. Cu toate acestea este bine sa intrebati un doctor, pentru a fi siguri ca organismul tolereaza aceasta planta.

Spalam frunzele de salata si de papadie, sub jet de apa, apoi le taiem si le punem intr-un bol. Curatam ceapa, ridichile, castravetii, apoi le feliem si le adaugam salatei in bol. Asezonam cu sare, stropim cu otet si ulei, in functie de gusturi, apoi amestecam pana se omogenizeaza.

Simplu, bun si mai ales sanatos!

Sa va fie de folos!

Descopera si alte retete de salate sanatoase pe blogul Diva in Bucatarie!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise