Salata Rogvaiv cu ton

Cartofii se spala si se fierb in coaja, intr-un vas marinimos cu multa apa rece si 1 lingura de sare.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie
Salata Rogvaiv cu ton

Ingrediente

  • cartofi violet 3 bucăți,
  • morcovi baby cca. 200 g,
  • gogoșari în oțet cca. 4 bucăți,
  • castraveți în oțet cca. 4 bucăți,
  • măsline verzi umplute cu ardei cca. 100 g,
  • ceapă verde 4 fire,
  • sare iodată,
  • ulei de măsline cca. 3 linguri,
  • zeamă de lămâie cca. 2 linguri.
  • ton în ulei cca. 300 g.

Mod de preparare

Cartofii se spală și se fierb în coajă, într-un vas mărinimos cu multă apă rece și 1 lingură de sare, cca. 30 minute după punctul de fierbere. Apoi se strecoară și se trecu sub jet de apă rece, pentru a se putea curăța mai ușor.

Morcovii baby se pun la fiert separat într-un vas cu apă rece și 1 lingură de sare, se lasă la fiert cca.15 minute după ce apa clocotește, apoi se strecoară și se trec sub un jet de apă rece.

După ce s-au fiert cartofii și morcovii, se curăță, unde e cazul și se taie grosier, ca și pentru salată de cartofi.

Ceapa verde curățată se taie rondele.

Gogoșarii și castraveții conservați se taie bucățele.

Toate ingredientele se pun într-un vas mai mare, ca să se poată amesteca ușor.

Apoi se adaugă măslinele verzi umplute cu ardei, tonul din conservă scurs de ulei, sarea, uleiul de măsline și zeama de lămâie, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele.

Salata se lasă la rece minim 2 ore pentru a se împrieteni gusturile!

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise