Salata pentru anul nou – “Advent”

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Salata pentru anul nou – “Advent”

Ingrediente

  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 oua
  • 400 gr broccoli
  • 100 gr cascaval(de preferat feliat,
  • 200 gr sunca sau carne de pui
  • 2 castraveti murati
  • 1 gogosar murat(reteta originala nu are)
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 200 gr maioneza
  • 1/2 ardei gras rosu
  • Pentru a decora:
  • 1/2 legatura marar,1/2 rodie

Mod de preparare

Salata Advent este specifica tarilor din vestul Europei si se pregateste de Craciun sau revelion.

Va asigur ca merita incercata!

1.Cartofii se spala,se pun la fiert,apoi se curata de coaja si se taie ca pentru salata de bouef.

2.Morcovii se spala,se curata de coaja,apoi se fierb si se taie cubulete mici.

3.Broccoli se spala,se rupe buchete mai mici,apoi se fierbe 3-4 minute in apa cu sare.Se trec printr-un jet de apa rece apoi se pun la scurs.

4.Ceapa se spala, apoi se taie marunt.

5.Ouale se fierb timp de 7 minute,apoi le taiati fasii.

6.Sunca de pui se taie fasii.

7.Castravetii si gogosarul se taie marunt,apoi se lasa la scurs.

8.Intru-un bol amestecati castravetii,gogosarul,sunca si maioneza.Potriviti de sare si piper dupa gustul vostru.

Montarea salatei pe platou:

1.Incepeti cu un strat de catofi pe care-l condimentati cu sare si piper,apoi puneti un strat de morcovi.

Lasati patru spatii rotunde pentru “lumanarile” de cascaval.

2.Asezati stratul de oua,apoi amestecul de maioneza,ceapa verde si broccoli.

3.Ungeti feliile de cascaval cu putina maioneza,le rulati,apoi le asezati in spatiile lasate libere.Pentru “flacara” lumanarilor folositi ardei gras rosu sau ardei iute rosu.

4.Decorati cu marar si rodie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise