Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se incearca cu furculita (sau scobitoare) si cand aceasta trece usor, inseamna ca sunt fierti. Se scurg de apa si se decojesc. Se taie apoi cubulete.
Intre timp se pun 6 oua la fiert (unul pentru maioneza, restul...cate doreste fiecare).
Dupa ce se taie cartofii, se taie ceapa solzisori. Se adauga peste cartofi impreuna cu maslinele.
5 oua se taie rondele si se pun la salata.
Se face maioneza dintr-un galbenus de ou fiert (sau 2) si un galbenus crud, incorporand usor uleiul (daca se taie, stoarceti putina zeama de lamaie). La sfarsit puneti un varf de cutit de sare.
Adaugati un gogosar de la otet taiat fasii subtiri.
Puneti sare si piper peste salata, adaugati maioneza, otet (pana se simte putin gustul) si patrunjelul taiat marunt.
Pofta buna!
In loc de maioneza se poate folosi ulei, de preferat de masline. Scoateti si ouale fierte si aveti o salata de post.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii