Mai intai se coc vinetele: fie in cuptor, fie direct pe ochiul de aragaz sau intr-o tigaie cu foarte putin ulei, fie la gratar. Eu prefer sa fac vinetele la focul de gratar pentru ca in felul acesta capata o aroma de lemn ars si de fum, aroma care mie imi place la nebunie. Vinetele coapte se curata de coaja si se lasa la scurs pentru aproximativ o jumatate de ora.
Ardeiul iute se taie rondele, rosiile cuburi, usturoiul, ceapa si frunzele de coriandru se toaca marunt.
Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se caleste chimionul, ceapa si usturoiul. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga ghimbirul, rosiile, ardeiul iute, coriandrul macinat, boiaua si garam marsala (eu nu am avut, am folosit curry). Se fierbe la foc mic timp de 5-6 minute, apoi se adauga
vinetele tocate si se sareaza dupa gust. Se amesteca bine si se mai tine pe foc inca vreo 5 minute pentru ca gusturile sa se intrepatrunda.
La final se adauga frunzele de coriandru. Se serveste cu paine prajita (sau cu lipie indiana, daca aveti de unde sa va procurati).
Alte retete delicioase gasiti pe blogul The Green Foot.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii