Salata indiana de vinete

Salata indiana de vinete

Ingrediente

  • 3 vinete potrivite ca marime
  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 1 lingurita chimion
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/4 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita garam masala
  • frunze de coriandru
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Mai intai se coc vinetele: fie in cuptor, fie direct pe ochiul de aragaz sau intr-o tigaie cu foarte putin ulei, fie la gratar. Eu prefer sa fac vinetele la focul de gratar pentru ca in felul acesta capata o aroma de lemn ars si de fum, aroma care mie imi place la nebunie. Vinetele coapte se curata de coaja si se lasa la scurs pentru aproximativ o jumatate de ora.

Ardeiul iute se taie rondele, rosiile cuburi, usturoiul, ceapa si frunzele de coriandru se toaca marunt.

Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se caleste chimionul, ceapa si usturoiul. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga ghimbirul, rosiile, ardeiul iute, coriandrul macinat, boiaua si garam marsala (eu nu am avut, am folosit curry). Se fierbe la foc mic timp de 5-6 minute, apoi se adauga

vinetele tocate si se sareaza dupa gust. Se amesteca bine si se mai tine pe foc inca vreo 5 minute pentru ca gusturile sa se intrepatrunda.

La final se adauga frunzele de coriandru. Se serveste cu paine prajita (sau cu lipie indiana, daca aveti de unde sa va procurati).

Alte retete delicioase gasiti pe blogul The Green Foot.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise