Salata de vinete si ardei copt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Salata de vinete si ardei copt

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 1 ardei gras rosu mare
  • o ceapa alba/ rosie/ sau ceapa verde
  • sare
  • Pentru maioneza:
  • un galbenus fiert
  • un galbenus crud
  • 150ml ulei sau in functie de cat de multa maioneza vreti sa va iasa
  • o lingura de mustar
  • jumatate de zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Pentru inceput, vinetele si ardeiul rosu le stergem bine cu un prosop si le coacem in cuptor, plita sau gratar, dupa cum va este mai usor. Dupa ce s-au copt le punem intr-o oala cu capac si le lasam 10 minute pentru a se inmuia coaja si a putea fi decojite mai usor.

Dupa ce le decojim le lasam sa se scurga de zeama intr-o strecuratoare, in acelasi timp se si racesc.

Cat se scurg vinetele si ardeiul, ne ocupam de maioneza: Galbenusul fiert il maruntim cu dosul unei linguri, peste acesta punem galbenusul crud si amestecam usor pana omogenizam bine ambele galbenusuri. Turnam putin cate putin din ulei si mixam usor, daca aveti impresia ca se taie puneti zeama de lamaie pentru a o lega la loc, la sfarsit puneti mustarul si mai mixati putin. Apoi o bagam la frigider pana terminam cu celelalte ingrediente.

Ceapa o taiem marunt, iar vinetele si ardeiul le tocam, eu le-am dat prin masina de tocat. Daca au mai lasat apa le mai punem cateva minute in strecuratoare(asa maruntite).

Intr-un bol punem vinetele si ardeiul tocate, peste punem si ceapa, maioneza si potrivim de sare. Amestecam totul pana omogenizam bine toate ingredientele.

Dam salata la frigider pana in momentul servirii. Noi am servit pe felii de paine alaturi de rosii cherry.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise