Coaceti vinetele in cuptor, pe toate partile, cam 30 minute. Trebuie sa le intepati cu o furculita, pentru ca altfel vor plezni (exploda). Scoateti-le pe un fund de lemn si curatati-le.
Ardeii se prajesc in 2 linguri de ulei intr-o tigaie antiaderenta, pe toate partile, pana se desprinde pielita. Scoateti ardeii pe o tava si curati-i de pielita, cotoare si seminte. Curatati si taiati ceapa.
Puneti intr-un castronel mai inalt vinetele, ardeii, ceapa, uleiul ramas, zeama de lamaie si putina sare, apoi mixati cu blenderul. (vezi video)
Puneti salata pe un platou si garnisiti cu feliute de ceapa rosie, frunze de patrunjel, felii de lamaie, etc.
Pofta buna.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii