Suntem în sezonul de vara, sezonul fructelor si legumeleor, deci sa profitam de ocazie si sa consumam cat mai mult din ele.
Suntem în sezonul de vara, sezonul fructelor si legumeleor, deci sa profitam de ocazie si sa consumam cat mai mult din ele. Vara, cele mai cautate sunt salatele, in primul rând ca sunt gustoase si sanatoase si in al doilea rând, ca se prepara si rapid.Toata vara nu ne vom plictisi de salate, o mica schimbare în ingrediente, obtinem o noua salata si cu un alt gust placut. Oricum posibilitatile sunt nelimitate! Una dintre cele mai simple si mai gustoase salate este cea de cartofi, ardei grasi si rosii. Puteti sa puneti si alte legume proaspete sau piept de pui la gratar, depinde de preferintele fiecaruia.Eu am ales cartofii fierti, care sunt satiosi, ardeii grasi si rosiile, care în combinatie dau un gust deosebit salatei. Si acum sa se trecem la modul de preparare:
Mai întâi vom spala toate legumele, le vom scoate semintele, apoi le vom usca cu prosoape de hârtie. Cartofii dupa ce i-am curatat de coaja îi vom pune la fiert in apa cu putina sare. Curatam si spalam ceapa, apoi o vom taia solzisori de peste, dar nu prea grosi. La fel vom proceda si cu ardeii, îi vom taia fâsii subtiri, cu o lungime medie. Brânza de capra o vom taia în cubulete, iar ouale fierte, le vom taia în felii nu prea subtiri. La fel vom proceda si cu rosiile, iar carofii dupa ce s-au racit îi vom taia in felii mici si subtiri. (urmariti si pozele postate pe etapele de lucru). Pregatim un bol în care punem mai întîi cartofii, apoi, feliile de ardei
si de ceapa, rosiile, apoi amestecam usor toate ingredientele. Deasupra vom turna sosul vinegreta si omogenizam bine. La sfârsit vom orna cu feliile de ou, cubuletele de brânza si patrunjel verde. Gustam si condimentam, daca mai este nevoie, apoi vom lasa salata sa se odihneasca o jumatate de ora, în frigider, timp dupa care o putem savura. Am obtinut o salata aromata si delicioasa, astept sa o încercati si voi, dar sa-mi spuneti cum v-a iesit.
Va doresc spor si : Pofta buna!
Specific: Iordania
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii