Salata de sparangel cu cartofi noi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata de sparangel cu cartofi noi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • 1 kg sparangel verde
  • 8 ridichi mari
  • verdeata (patrunjel, arpagic/schnittlauch)
  • 4 linguri otet balsamic
  • zeama de la 1 lamaie
  • ulei de masline cat cuprinde / dupa gust
  • 8 foi salata verde

Mod de preparare

Se fierb tare cartofii noi, se lasa sa se raceasca. Eu ii spal cu peria de vase si nu-i mai curat de coaja.

Se curata sparanghelul verde pe jumatatea inferioara, se taie in doua. Se fierb atat varfurile cat si cozile.

Se pregateste sosul de salata din otet, zeama de lamaie, uleiul de masline.

Ridichile se curata si taie rondele.

Se pregatesc 4 farfurii si se impart pe ele varfurile de sparanghel si cate 2 frunze de salata pe fiecare. Se stropeste cu putin sos de salata.

Cozile de sparanghel se taie bucatele de cca 2 cm si se amesteca cu ridichile. Se adauga cartofii taiati felii subtiri si verdeata taiata marunt, se asezoneaza si se imparte pe frunzele de salata de pe fiecare farfurie.

Recomandare: in locul uleiului de masline se poate folosi ulei de dovleac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise