Salata de spanac, rucola, rosii cherry, sfecla si branza

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de spanac, rucola, rosii cherry, sfecla si branza

Ingrediente

  • (4 porții)
  • cca 300 gr. baby spanac (o mână zdravănă)
  • cca. 200 gr. rucola
  • 8-10 roșii cherry
  • ½ sfeclă roșie (mai mică)
  • 150 gr. brânză telemea
  • 4-5 boabe de capere
  • Dressing(după gust): 1 lingură sirop de arțar (sau miere), 1-2 lingurițe sos de soia (înlocuiește și sarea), 3-4 linguri de ulei măsline, 1-2 linguri oțet balsamic, piper colorat proaspăt măcinat

Mod de preparare

-Se spală foarte bine spanacul, rucola, roșiile și se curăță sfecla.

-O parte din frunzele de spanac se așează întregi în farfuria/ platoul de servit, formând un ”pat”, iar pe margine se aranjează alternativ roșiile cherry tăiate în jumătate și brânza tăiată cubulețe.

-În centrul farfuriei/platoului se pun frunzele de rucola și restul de spanac, pe care le rupem cu mâna, după preferință, dacă dorim. Peste salata de rucola și spanac se așează sfecla roșie rasă pe răzătoarea mare și caperele.

-Salata de verdețuri orânduită frumos pe farfurie se stropește din belșug cu dressing-ul (sosul).

-Separat se prepară dressing-ul, amestecând toate ingredientele (siropul/mierea, sosul de soia, oțetul balsamic, piperul), iar când acestea s-au omogenizat se toarnă încet și uleiul uniformizând bine și potrivind sosul după gustul fiecăruia.

-Se servește după pofta inimii, amestecând doar salata. Se poate decora cu frunze proaspete de pătrunjel.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise