Salata verde se spala f.bine,frunza cu frunza;apoi,se indeparteaza(cu un cutit inoxidabil) partea tare(cotoarele).Se usuca,pe urma,tot cu un cutit inoxidabil,se taie bucati(vezi foto);salata verde,se poate rupe cu mina,daca nu vrem sa o taiem.
Se face o \"saramura\" din iaurt,usturoi,otet,sare,piper si putina apa,daca e nevoie.Se mesteca bine,se potriveste gustul,apoi se pune pe foc;amestecam tot timpul,sau aproape tot timpul.NU TREBUIE SA FIARBA.
Cind este f.fierbinte(dar inaintre de a da in clocot),se toarna peste salata verde,taiata;se amesteca totul bine,apoi se pune in castronul pt.servit.
Se serveste calduta sau rece,ca salata.Mie imi place sa o servesc cu chiftele,snitele............in general,cu o mincare uscata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii