Salata de pui cu maioneza

Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Salata de pui cu maioneza

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui, fara piele si os
  • 4 morcovi
  • 2 buc pastarnac
  • 1 radacina ptrunjel
  • 1 borcan de 800 g cu castraveciori in otet
  • cca 15 cartofi potrivit de mari
  • sare
  • piper
  • maioneza:
  • 1 galbenus de ou fiert tare
  • 1 galbenus crud
  • un praf de sare
  • cca 300 g ulei
  • 2-3 linguri de mustar (dulce sau iute, dupa preferinta)

Mod de preparare

Se spala cartofii bine cu apa rece, apoi se fierb cu tot cu coaja, acoperiti cu apa si o lingura de sare. Cand se lasa intepati cu furculita usor, ii scurgem de apa, ii clatim cu apa rece si ii lasam sa se raceasca bine.

Pieptul se pune la fiert cu radacinoasele curatate de coaja, dar lasate intregi si un praf de sare.

Cand au fiert, se scurg si se lasa sa se raceasca bine.

Pregatim maioneza din cele 2 galbenusuri, un praf de sare si uleiul turnat cate putin. Cand maioneza este bine legata si sta teapana, se adauga, dupa gust, si mustar.

Se curata cartofii de coaja, apoi ii taiem in cubulete mici, la fel procedam si cu pieptul de pui si radacinoasele.

Castraveciorii se curata de coaja (eu i-am lasat cu coaja), apoi se taie cubulete mici si se pun in sita, presand cu mana, pana se scurge tot sucul de saramura si otet. Se amesteca toate ingredientele cu un praf de sare si piper (eu am adaugat si ierburi aromatice uscate), se adauga si maioneza si se amesteca usor cu o lingura pana la omogenizarea perfecta a ingredientelor.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise