SALATA DE PRAZ CU BRANZA SI JAMBON

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 grame praz(partea alba);
  • 2 rosii;
  • 100 grame jambon;
  • 50 grame branza;
  • 50 grame unt;
  • sare,piper.

Mod de preparare

Prazul se curata, se spala si se scurge bine de apa. Acesta se scurteaza in bucati de aproximativ 10 cm.,se taie in doua pe lungime.

Intr-o cratita antiadeziva, se pune untul, prazul si 4 linguri de apa si se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic,cca 25 minute. Rosiile se oparesc,se curata de pielite si seminte si se taie felii.

Jambonul se taie felii subtiri,iar acestea se taie fasii cu latimea de 2 cm. Intr-un vas jena,se aseaza bucatile de praz,una langa alta,se asezoneaza,deasupra se pun feliile de rosii,iar peste acestea fasiile de jambon.

Deasupra se rade branza si se da la cuptor pentru 10 minute,consumandu-se imediat.

SFAT:in functie de preferinta deasupra se poate pune si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise