Pastaile se curata se taie marunt si se pun la fiert in apa clocotita cu 1 lingurita sare. Se lasa la fiert la foc iute 5-6 min si apoi se trec pe sub jet de apa rece pentru a se opri fierberea.
Sosul se prepara din smantina care se freaca cu zeama de lamaie, sare, piper, praf de usturoi (optional).
Intr-un bol de sticla se amesteca rosiile taiate cubulete cu pastaile si sosul de smantina.
Intr-un litru de apa se pune otetul. Cind apa fierbe se da drumul la ou (de preferat de a se sparge oul intr-o cana si a se lasa sa cada usor in apa) si se lasa 3-4 min pina se incheaga albusul, iar galbenusul sa ramana moale si se scoate cu paleta.
Se aseaza pe farfurie un strat de salata preparata si pe deasupra se pune oul fiert. Apoi se presara, marar patrunjel si cascavalul ras.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii