Salata de orez cu ton

Timp pregatire
28 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g orez cu bobul lung
  • 1 cutie ton bucati
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 rosie mare
  • 2 castraveti mici
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper
  • 3 lg ulei de masline
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Main intai, se spala orezul in mai multe ape si se pune la fiert in apa clocotita cu sare.Se scurge bine, se lasa sa se raceasca si se pune intr-un castron mare.

Ardeiul se curata de nervuri sis e taie fasii, iar rosia se curata de seminte si se taie felii sau cubulete.Castraveti se taie cubulete sau rondele sis e pun impreuna cu ardeiul si rosiile peste orez.

Se adauga tonul scurs de zeama, patrunjel tocat marunt, si dessingul pregatit in ulei, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.Se amesteca se lasa sa stea 10 min in frigider, dupa care se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise