Se pun pe foc 2,5 l de apa cu sare si cand clocoteste puternic, se toarna orezul in ploaie, astfel ca apa sa nu se opreasca din fiert. Se amesteca o data, ca sa nu se prinda de fund boabele de orez, si se lasa sa fiarba 30 de minute, pana ce este patruns, dar nu moale. Se scurge printr-o sita, se clateste bine cu apa fierbinte si se scurge din nou.
Se amesteca orezul, ardeiul, ceapa, usturoiul si patrunjelul verde, se adauga nuca si sosul vinegreta si se pune salata la rece.
Se scoate salata din frigider, se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie si se serveste intr-un castron „tapetat” cu frunze de salata. Salata poate fi eventual garnisita cu sferturi de rosii si de oua fierte tari (facultativ).
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii