Salata de orez cu legume!!

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 1 cana orez
  • 3 cani apa
  • 1 cana mazare
  • 1 cana porumb
  • 1 cana ciuperci
  • 2 linguri de capere
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • 150 g smantana
  • 1 lingura otet balsamic
  • verdeata proaspata
  • nucsoara, marar
  • sare, piper
  • 2-3 ulei masline
  • Foccacia

Mod de preparare

Orezul se caleste in uleiul incins,se adauga apa si se introduce vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.

Ceapa se taie pestisori fini si se freaca cu putina sare. Adauga otetul balsamic

Ciupercile se fierb in apa cu putina sare si o lingura de otet,sa nu se innegreasca.(sau din conserva)

Mazarea si porumbul se fierb in apa cu sare.Cand sunt gata se pun intr-o sita la scurs si racit.(sau se poate folosi din conserva)

Peste ceapa se pune mazarea fiarta, porumbul si ciupercile, taiate si calite cateva minute in ulei foarte incins impreuna cu usturoiul pisat.

Se adauga verdeata, caperele, sarea, piperul si nucsoara

Orezul se scoate din cuptor si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se adauga smantana,amestecand usor.

Se amesteca cele doua compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul.

Se serveste dupa cateva ore tinuta la rece... cu marar proaspat tocat! cu foccacia proaspat facuta

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise