Orezul se caleste in uleiul incins,se adauga apa si se introduce vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.
Ceapa se taie pestisori fini si se freaca cu putina sare. Adauga otetul balsamic
Ciupercile se fierb in apa cu putina sare si o lingura de otet,sa nu se innegreasca.(sau din conserva)
Mazarea si porumbul se fierb in apa cu sare.Cand sunt gata se pun intr-o sita la scurs si racit.(sau se poate folosi din conserva)
Peste ceapa se pune mazarea fiarta, porumbul si ciupercile, taiate si calite cateva minute in ulei foarte incins impreuna cu usturoiul pisat.
Se adauga verdeata, caperele, sarea, piperul si nucsoara
Orezul se scoate din cuptor si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se adauga smantana,amestecand usor.
Se amesteca cele doua compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul.
Se serveste dupa cateva ore tinuta la rece... cu marar proaspat tocat! cu foccacia proaspat facuta
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii