Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite. Ţelina se rade mare. Se amestecă totul într-un castron cu sare şi piper negru după gust.
Maioneza, eu o prepar dintr-un cartof mic fiert, pasat fierbinte, un galbenus de ou fiert, pasat fierbinte şi un galbenuş crud, sare şi zeama de la o lamâie. Frec cu mixerul sau manual cu o lingură de lemn, împreună cu uleiul de floarea soarelui. Dacă din neatenţie am pus prea mult ulei dintr-o dată, maioneza astfel preparată nu se taie.
Adăugăm în castronul cu salata de mai sus maioneză, pentru ca legumele să se lege dar şi pentru gust.
Pe o farfurie întinsă mai mare sau pe un platou, se pune salata de legume fierte cu piept de curcan fiert, si i se dă o formă rotundă ca în cazul de faţă.
O învelim cu maioneză pe lateral. Deasupra punem un strat de morcov fiert şi pasat,pe care il putem stropi cu puţină zeamă de lamâie.
Tăiem coaja de castravete murat în formă de frunze de lăcrămioare şi decupăm şuviţe de castravete din care dăm forma de tulpină de floare.
Dintr-un albuş de ou fiert decupăm mici discuri şi le aranjăm ca în fotografia ataşată.
Este migălos dar merită.
Înveseleşte mult masa festivă.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii