Din carnea tocata (in care se poate pune 1 ceapa, zarzavat verde, 2-3 catei de usturoi, 2 oua si 2 linguri de faina, sare si piper macinat) se fac bilute mici care se prajesc in ulei. Dupa ce sunt prajite, se lasa la racit.
Intr-un vas se pun la fiert 2-3 litri de apa in care se pune: 200ml otet, piper boabe (10-15 boabe),2-3 foi de dafin si se lasa sa dea un clocot. Se ia vasul de pe foc si se adauga ceapa taiata julien/solzisori.
Se lasa ceapa la \"macerat\" aprox 2h, pana cand s-a racit.
Cand s-a racit se scoate ceapa din apa cu otet si se scurge, strangand-o in pumn. Zeama ramasa se arunca.
Separat, din 2 galbenusuri se face maioneza care la final, pentru subtiere, se amesteca cu 20 ml de apa minerala (cu bule).
Intr-un vas se pune ceapa, se adauga chiftelutele (bilele de carne) si maioneza. Se adauga sare si piper dupa gust. In acest stadiu e f important ca ceapa scursa si chiftelutele sa fie reci, ca sa nu se taie maioneza.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii