SALATA DE CARTOFI CU SOS DE SMANTANA

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.8 cartofi mari;
  • 2.150 grame cascaval;
  • 3.4-5 castraveti murati(sau in otet);
  • 4.4 oua fierte tari;
  • 5.1 galbenus de ou;
  • 6.200 ml ulei masline;
  • 7.200 ml smantana;
  • 8.sare,piper.

Mod de preparare

Cartofii se spala,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare,dupa fierbere se lasa la racit;

Castravetii se taie felii,se lasa la scurs,iar cascavalul se da prin razatoarea mare;

Cartofii se dau prin razatoarea mare,ouale fierte la fel;

Smantana se amesteca cu 1/2 din cantitatea de ou fiert si ras,se omogenizeaza,se asezoneaza,se formeaza un sos;

Intr-un bol de salata se aseaza in straturi:cartofii,castravetii,cascavalul,1/2 din cantitatea de ou,iar intre straturi se pune sosul de smantana.

SFAT:optional se prepara o maioneza,care se amesteca cu smantana si se poate pune intre straturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise