Incearca cea mai simpla si gustoasa reteta de salata de cartofi cu ceapa. Perfecta pentru orice masa, simpla sau ca garnitura, cu ingrediente accesibile si pe placul tuturor.
Spala bine cartofii si fierbe-i in coaja intr-o oala cu apa si putina sare. Fierbe-i pana devin moi (ii poti verifica cu o furculita).
Dupa ce s-au fiert, scurge-i si lasa-i sa se raceasca putin, apoi curata-i de coaja.
Taie cartofii in cuburi sau rondele, in functie de preferinte.
Curata ceapa si taie-o in fasii subtiri (julien) sau rondele fine. Daca ceapa are un gust prea intens, o poti lasa cateva minute in apa rece inainte de a o folosi.
Pune cartofii taiati intr-un bol mare.
Amesteca intr-un bol mic apa cu otetul, sarea si zaharul, pana ce acestea din urma se dizolva. Adauga uleiul si toarna dressing-ul peste cartofi. Pune si piper proaspat macinat si amesteca usor, pentru a nu zdrobi cartofii.
Presara patrunjelul proaspat tocat peste salata si amesteca din nou.
Lasa salata sa stea cateva minute inainte de servire pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Se poate servi atat calda, cat si rece.
Sugestii:
Pentru o varianta mai bogata, poti pune cateva masline, oua fierte, ridichi, ardei gras, castraveti sau muraturi tocate marunt.
Poti inlocui patrunjelul cu marar tocat.
Eu am avut prin frigider putin castravete si o bucata de ardei gras galben si le-am pus in salata.
Incearca si reteteta de salata cu ton, cartofi, rosii si spanac, salata de cartofi cu ton sau salata calda cu cartofi. Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii