Salata de cartofi cu ceapa. Cea mai simpla si gustoasa reteta

Incearca cea mai simpla si gustoasa reteta de salata de cartofi cu ceapa. Perfecta pentru orice masa, simpla sau ca garnitura, cu ingrediente accesibile si pe placul tuturor.

Portii
5-6
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de cartofi cu ceapa. Cea mai simpla si gustoasa reteta

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 2 cepe (alba, rosie sau verde)
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita rasa de sare
  • o jumatate de lingurita de zahar
  • 2-3 linguri de otet
  • 3-4 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Spala bine cartofii si fierbe-i in coaja intr-o oala cu apa si putina sare. Fierbe-i pana devin moi (ii poti verifica cu o furculita).
Dupa ce s-au fiert, scurge-i si lasa-i sa se raceasca putin, apoi curata-i de coaja.

Taie cartofii in cuburi sau rondele, in functie de preferinte.

Curata ceapa si taie-o in fasii subtiri (julien) sau rondele fine. Daca ceapa are un gust prea intens, o poti lasa cateva minute in apa rece inainte de a o folosi.

Pune cartofii taiati intr-un bol mare.
Amesteca intr-un bol mic apa cu otetul, sarea si zaharul, pana ce acestea din urma se dizolva. Adauga uleiul si toarna dressing-ul peste cartofi. Pune si piper proaspat macinat si amesteca usor, pentru a nu zdrobi cartofii.

Presara patrunjelul proaspat tocat peste salata si amesteca din nou.

Lasa salata sa stea cateva minute inainte de servire pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Se poate servi atat calda, cat si rece.
Sugestii:
Pentru o varianta mai bogata, poti pune cateva masline, oua fierte, ridichi, ardei gras, castraveti sau muraturi tocate marunt.
Poti inlocui patrunjelul cu marar tocat.
Eu am avut prin frigider putin castravete si o bucata de ardei gras galben si le-am pus in salata.

Incearca si reteteta de salata cu ton, cartofi, rosii si spanac, salata de cartofi cu ton sau salata calda cu cartofi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise