Salata de cartofi este un amestec satios de legume si oua si totodata proaspat prin asocierea cartofilor, ardeilor capia si a cepei cu castravetele verde si patrunjelul frunze tocat, totul combinat cu uleiul de masline si otetul aromat.
Se spala bine cartofii apoi se fierb in coaja cam 30 minute.
Se fierb cele 3 oua, „tari”, timp de 3 minute si 30 de secunde. Se dau prin jet de apa rece si se curata de coaja.
Se pregateste otetul astfel: 4 linguri de otet tare se „indoaie” cu apa si se pune pe foc impreuna cu o foaie de dafin, piper boabe, coriandru, o lingurita de zahar. Se dau in 2 clocote si atat. Se strecoara si se da la racit.
Cat timp fieb cartofii, se taie fideluta cei doi ardei capia si ceapa.
Dupa ce au fiert cartofii, se curata fierbinti si se taie rondele. Se amesteca cu ceapa, ardeii, castravetele taiat rondele cu tot cu coaja, maslinele taiate in doua, sarea si piperul. Se aseaza frumos deasupra ouale taiate rondele si se toarna 2 linguri de ulei si otetul dupa gust.
O nota de prospetime si si care va cuceri pe oricine o va da un buchetel de patrunjel verde tocat.
Excelenta pentru atunci cand iti este foame si nu numai.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii