Salata de cartofi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Salata de cartofi

Ingrediente

  • 0,700 kg de cartofi albi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 linguri de otet din vin
  • 1 ceapa mare alba
  • 100 grame masline negre fara samburi
  • 3 oua fierte tare
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei capia verde
  • ½ castravete verde (lung)
  • frunze de patrunjel
  • o lingurita de sare
  • o lingurita piper negru

Mod de preparare

Salata de cartofi este un amestec satios de legume si oua si totodata proaspat prin asocierea cartofilor, ardeilor capia si a cepei cu castravetele verde si patrunjelul frunze tocat, totul combinat cu uleiul de masline si otetul aromat.

Se spala bine cartofii apoi se fierb in coaja cam 30 minute.

Se fierb cele 3 oua, „tari”, timp de 3 minute si 30 de secunde. Se dau prin jet de apa rece si se curata de coaja.

Se pregateste otetul astfel: 4 linguri de otet tare se „indoaie” cu apa si se pune pe foc impreuna cu o foaie de dafin, piper boabe, coriandru, o lingurita de zahar. Se dau in 2 clocote si atat. Se strecoara si se da la racit.

Cat timp fieb cartofii, se taie fideluta cei doi ardei capia si ceapa.

Dupa ce au fiert cartofii, se curata fierbinti si se taie rondele. Se amesteca cu ceapa, ardeii, castravetele taiat rondele cu tot cu coaja, maslinele taiate in doua, sarea si piperul. Se aseaza frumos deasupra ouale taiate rondele si se toarna 2 linguri de ulei si otetul dupa gust.

O nota de prospetime si si care va cuceri pe oricine o va da un buchetel de patrunjel verde tocat.

Excelenta pentru atunci cand iti este foame si nu numai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise