Intr-o cratita,se pune uleiul de masline,apoi ardeiul verde si cel rosu,taiati feliute(vezi poza);se caleste,putin.
Dupa ce ardeiul e calit,se pun burghulul(spalat);se amesteca,se pune apa,cam 1,5 pahar,deci cca dublul burghulului.Apa trebuie sa acopere putin burghulul.
Se sareaza si pipereaza,dupa gust.Dupa ce fierbe putin(cam 5 minute),se pune pasta de rosii;se amesteca,si se lasa sa fiarba,acoperit,la foc mic,cca 15 minute.Nu se pune pasta de rosii de la inceput,deoarece,se intareste burghulul.
In timp ce burghulul e pe foc(dar nu uitam de el;dupa cca 10 minute,amestecam)taiem marunt(in patratele de cca 0,5 cm)rosiile si castravetii.Se taie si patrunjelul,marunt.
Dupa ce "burghulul"e fiert,se lasa sa se raceasca;
apoi se amesteca cu rosiile,castravetii si patrunjelul.
Optional,se poate pune si ceapa.
Se sareaza si se pune zeama de lamiie,dupa gust.
Se amesteca.Se serveste rece,ca aperitiv.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii