Salata de "burghul" mare(specific arab)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata de "burghul" mare(specific arab)

Ingrediente

  • In primul rind,va spun ce e "burghul"?
  • Burghulul e griu,fiert,apoi uscat si macinat,in diferite dimensiuni.Uneori se coloreaza,putin;nu stiu daca natural sau chimic.Asa este in comert.Eu folosesc,cel mai mult 2 tipuri:sfarimat mic si sfarimat mare;pun si o poza dre
  • "burghul",de la mine,din casa.
  • Am gasit si asta pe google:
  • http://aww.ninemsn.com.au/article.aspx?id=785379
  • Ingrediente:
  • -2-3 linguri d ulei de masline
  • -cca 3/4 pahar burghul mare
  • -2 lingurite de pasta de rosii
  • -1/4 ardei verde
  • -1/4 ardei rosu
  • -3 castraveti
  • -2-3 rosii
  • -1 legatura patrunjel(aici,se pune 1/2,deoarece e mare)
  • -sare,piper,zeama de lamiie(dupa gust)

Mod de preparare

Intr-o cratita,se pune uleiul de masline,apoi ardeiul verde si cel rosu,taiati feliute(vezi poza);se caleste,putin.

Dupa ce ardeiul e calit,se pun burghulul(spalat);se amesteca,se pune apa,cam 1,5 pahar,deci cca dublul burghulului.Apa trebuie sa acopere putin burghulul.

Se sareaza si pipereaza,dupa gust.Dupa ce fierbe putin(cam 5 minute),se pune pasta de rosii;se amesteca,si se lasa sa fiarba,acoperit,la foc mic,cca 15 minute.Nu se pune pasta de rosii de la inceput,deoarece,se intareste burghulul.

In timp ce burghulul e pe foc(dar nu uitam de el;dupa cca 10 minute,amestecam)taiem marunt(in patratele de cca 0,5 cm)rosiile si castravetii.Se taie si patrunjelul,marunt.

Dupa ce "burghulul"e fiert,se lasa sa se raceasca;

apoi se amesteca cu rosiile,castravetii si patrunjelul.

Optional,se poate pune si ceapa.

Se sareaza si se pune zeama de lamiie,dupa gust.

Se amesteca.Se serveste rece,ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise