Salata de boeuf falsa, cu pleurotus

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, cca. 15 minute, la foc mediu, neacoperit.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie
Salata de boeuf falsa, cu pleurotus

Ingrediente

  • Pentru salată:
  • morcovi 4 bucăți,
  • cartofi 4 bucăți,
  • ciuperci pleutorus cca. 300 g,
  • castraveți murați 4 bucăți,
  • Pentru maioneză
  • ouă 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 600 ml,
  • muștar 2 linguri,
  • Pentru ornat:
  • măsline negre,
  • castraveți murați,
  • gogoșari,
  • frunze de pătrunjel.

Mod de preparare

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, cca. 15 minute, la foc mediu, neacoperit.

Morcovii se curăță și se pun la fiert întregi, în apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu.

Ciupercile curățate, se pun la fiert în apă cu puțină sare cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Î

ntre timp se toacă mărunt castraveții și se prepară maioneza.

Am probat maioneza rapidă, cu mixerul vertical, în 3 minute aveți maioneza. Vă asigur că e super ușor. Uleiul se pune într-un vas mai înalt, se adaugă ouăle întregi (adică cu albuș cu tot), muștarul și se poziționează mixerul vertical, pe fundul vasului, se începe mixarea, veți observa că maioneza începe să se închege. Ridicați ușor, mixerul până ce se încorporează tot uleiul. Maioneza e gata în maxim 3 minute.

După ce s-a fiert morcovii, cartofii și ciupercile, după caz se curăță și se taie cubulețe. Se amestecă legumele cubulețe, se înglobează maioneza după gustul fiecăruia, atenție, se păstrează maioneză și pentru ornat.

Se ornează salata după imaginația fiecăruia și se dă la rece cca. 30 de minute înainte de servire.

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise