Se spala cartofii cu buretele de sarma si se pun la fiert in coaja impreuna cu carnea si legumele. Se adauga 1-2 lingurite sare pentru gust si pentru a nu crapa cartofii la fiert. Se pot fierbe si separat insa in acest fel legumele isi iau gust de la carne si invers, e mult mai gustos. Se scot pe rand in functie de timpul de fierbere al fiecaruia, se incearca cu furculita sa fie patrunse. Nu folosesc niciodata mazare decat eventual la ornat. Dupa ce se scot legumele se fierbe si mazarea in aceeasi apa. Cartofii raciti se decojesc si se taie marunt. La fel se toaca legumele fierte si puiul. O sa rezulte un castron mare de legume (albitura si morcovi in parti egale) si unul pe jumatate cu cartofi. Castravetii si gogosarii se strang un pic in mana sa se scurga de zeama, se toaca si ei si se pun la scurs in strecuratoare pentru ceva vreme. Eu de obicei pun acriturile dupa gust. Se amesteca toate cu putina sare sau vegeta att daca castravetii sunt in saramura, mustar, si apoi se adauga maioneza dupa gust. Se gusta salata rece de fiecare data sa vedem ce-i mai trebuie. Se aseaza pe platou, se imbraca in maioneza si se decoreaza. Maslinele naturale si gustoase sunt cele maronii, kalamata si folosesc cateva si negre. Merge foarte bine si fara carne mai ales facuta in perioada sarbatorilor.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii