1. Se spala bamele intregi si se scurg.
2. Ceapa se taie julien.
3. Se pune la fiert otetul (o parte la 2-3 de apa) cu condimentele, mierea si celelalte ingrediente. Cand aceasta compozitie clocoteste, se pun bamele si se oparesc 2-3 minute, apoi se scot afara si se pun in borcane, peste care cu grija se toarna otetul fierbinte, pana se umple borcanul. Se pune capacul si borcanul se rastoarna cu fundul in sus, apoi se aseaza in camara.
4. Bamele astfel pregatite se tin la murat cca. 10 zile, dupa care pot fi folosite ca adaos la salate sau diferite preparate cu carne.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii