Spălaţi ardeii, ii puneţi la copt pe gratar, plită, în cuptor; alegeţi dumneavoastră variant care vă place mai mult. Îi coaceţi pe toate părţile până se coace/desprinde pieliţa de pe ei.
Îi luaţi jos şi îi acoperiţi cu un vas sau folie; puteţi adăuga sare peste ei pentru a se desface mai uşor coaja. Când s-au răcit îi curaţaţi de coajă/pieliţă; păstraţi într-un bol zeama care se scurge din ei.
Luaţi cei doi căţei de usturoi pe care îi curăţaţi, spălaţi şi daţi prin presă; spălaţi şi tocaţi pătrunjelul.
În bolul în care aţi păstrat zeama pe care au lăsat-o ardeii copţi preparaţi un dressing pentru ardei din acea zeamă la care adăugaţi 2 linguri de oţet balsamic, usturoiul şi pătrunjelul tocat şi un praf de sare, mai ales dacă nu aţi folosit sare pentru a-i decoji. Dacă vă place, puteţi adăuga o linguriţă de zahăr şi una de ulei.
Aşezaţi ardeii in bolul pentru salată şi adăugaţi dressingul.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii