Spălaţi ardeii, ii puneţi la copt pe gratar, plită, în cuptor; alegeţi dumneavoastră variant care vă place mai mult. Îi coaceţi pe toate părţile până se coace/desprinde pieliţa de pe ei.
Îi luaţi jos şi îi acoperiţi cu un vas sau folie; puteţi adăuga sare peste ei pentru a se desface mai uşor coaja. Când s-au răcit îi curaţaţi de coajă/pieliţă; păstraţi într-un bol zeama care se scurge din ei.
Luaţi cei doi căţei de usturoi pe care îi curăţaţi, spălaţi şi daţi prin presă; spălaţi şi tocaţi pătrunjelul.
În bolul în care aţi păstrat zeama pe care au lăsat-o ardeii copţi preparaţi un dressing pentru ardei din acea zeamă la care adăugaţi 2 linguri de oţet balsamic, usturoiul şi pătrunjelul tocat şi un praf de sare, mai ales dacă nu aţi folosit sare pentru a-i decoji. Dacă vă place, puteţi adăuga o linguriţă de zahăr şi una de ulei.
Aşezaţi ardeii in bolul pentru salată şi adăugaţi dressingul.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii