Se aleg ardei cat mai grasi si drepti fara indoituri ,ca sa se poata coace uniform. Se spala si se sterg de apa ,apoi se coc pe plita (la soba de gatit), la foc mai iute, sau la aragaz, pe un gratar asezat direct deasupra flacarii, ca sa se pirleasca repede coaja, fara ca ei sa se moaie prea mult. Se presara pe fiecare ardei copt numai un virf de cutit cu sare fina, pe toate partile. Pe masura ce se coc, se asaza intr-o oala acoperiti, unde se lasa 30 minute. Astfel, coaja se va desprinde cu usurinta cu un cutit inoxidabil. Nu este indicat sa se spele, deoarece isi vor pierde gustul de copt. Se asaza in salatiera si se asezoneaza cu zeama de lamiie sau cu otet si cu untdelemn care se adauga numai in sucul lasat de ardei (fara apa ); se intorc, apoi, in sos, ca sa se moaie bine.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii