În situația în care nu folosiți ouăle rămase de la Paște, se fierb mai întâi ouăle tari, se trec prin jet de apă rece, se lasă să se răcească, apoi se decojesc și se taie în 4 pe lung.
Se curăță, se spală andivele, se scurg, se desprind frunzele și se taie după preferință fie fâșiuțe pe lung, fie transversal (cum am procedat eu). La fel se procedează cu frunzele de salată verde.
Se curăță, se spală și se taie rondele castraveții și ridichile.
Se pregătește dressing-ul amestecând usturoiul zdrobit cu uleiul de măsline, iaurtul, sucul de lămâie, după care se daugă pe rând celelalte ingrediente după care se condimentează după gust cu sare și piper.
Se așează pe platoul de servit, în mijloc andivele și salata, iar pe margine ouăle, castraveții și ridichile, iar dressing-ul fie se servește separat, fie se toarnă în mijloc peste andive. Se decorează cu frunze de verdeață.
Poftă bună!
Mai multe detalii pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii