Salata Daneza de hering

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt.10 portii:
  • Hering foarte proaspat(daca gasiti si daca il preferati crud ca in reteta originala)10 fileuri de aproximativ 100gr./bucata
  • Puteti inlocui cu hering marinat, 1.2kg
  • Cartofi 0.700kg
  • Muschi de vitel 0,500kg
  • Castraveti murati 0,250kg
  • Mere rosii 0,400kg
  • Sfecla rosie 0,400kg cruda sau conservata 0,300kg
  • Ceapa 0.200kg
  • Otet alb 0.125 L
  • Sare,piper,
  • Zahar 0,030kg
  • Oua 3 bucati
  • Morcovi 0,300kg
  • Smantana grasa (peste 30%)0,400kg
  • Patrunjel 1 legatura

Mod de preparare

Pregatire:

In reteta originala se foloseste hering proaspat.In acest caz pestele se pune de seara in apa rece pana a doua zi.Pestele se fileteaza,adica se scot oasele si pielea.Salata se face cu 4 ore inainte de servire sa se poata marina si pestele.

Mai simplu este daca folositi hering marinat.In acest caz indepartati pielea si osul.Taiati in bucati care se pot lua dintr-o inghititura

Cartofii se spala si se fierb in coaja.

Muschiul de vitel se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare.

Morcovii se spala si se pun la fiert.

Castravetii se spala si se taie cuburi.

Merele se spala,se curata de cotoare si se taie cuburi.

Sfecla rosie daca este cruda se spala si se pune la fiert.Daca este din conserva se taie cuburi.

Ceapa se curata si se toaca f.f. fin,sau se da pe blender.

Ouale se fierb foarte tare.Unul din ele se toaca f. fin sau se da pe blender.Celelalte doua se taie felii.

Preparare:

Cartofii,morcovii.muschiul de vitel,castravetii murati,merele,3/4 din sfecla,ceapa se taie cuburi ca la salata de boeuf,cuburi de marimea unui zar.Adaugati pestele.

Din otet si zahar faceti un suc pe care il amestecati cu legumele si lasati 30 de minute sa se patrunda.Condimentati cu sare si piper.

Incorporati si 3/4 din smantana in aceasta salata.

Lasati la rece minim 4 ore pentru a se patrunde toate gusturile.Montati salata pe platou,din sfecla rosie,smantana,patrunjel si felii de oua faceti decor.Peste feliile de sfecla presrati oul tocat fin.

Servire:

Se serveste rece,este o alternativa mai sanatoasa la salata de boeuf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise