Salata cu pepene galben si grapefruit

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 piepti de pui (a 125 g)
  • 1 pepene galben
  • 2 grapefruit-uri roz
  • zeama de la o lamaie
  • 25 g migdale sau nuci taiate
  • 100 g frisca lichida (sau smantana dulce)
  • 20 g unt
  • 2 linguri maioneza
  • 12o ml suc de mere
  • cateva picaturi de sos Tobasco (din comert)
  • sare
  • piper alb macinat.

Mod de preparare

Se taie pepenele in doua, se scot semintele, se taie pulpa cubulete sau se scot sfere mici (cu o lingura pentru bule de inghetata), se stropesc cu suc de mere (sau cu vin dulce), se acopera si se lasa o ora la frigider sa se odihneasca. - Se zvanta bine carnea de pui intr-un stergar si se prajeste in untul incins, pana ce se rumeneste usor pe ambele parti. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se raceasca. - Se curata de coaja grapefruit-urile si se desfac in sferturi, indepartand pielita alba. Se scot din frigider cubuletele de pepene si se scurg de zeama (care se pastreaza). Se amesteca frisca cu maioneza, zeama de lamaie si sosul picant (Tobasco) si se adauga - dupa gust - putin din sosul lasat de pepene. Se bat bine toate ingredientele pana ce sosul devine neted, dupa care se gusta de sare si piper. Se taie carnea fasii subtiri si se amesteca cu cubuletele de pepene. Pe un platou se asaza sferturile de grapefruit in forma de stea, la mijloc se pun cubuletele de pepene si fasiile de carne si peste ele se toarna sosul. Se decoreaza salata cu nucile zdrobite si se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise