Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Ingrediente

  • 300 gr. paste scurte (fundițe, frunzulițe, etc)
  • 1 piept de pui
  • 1 lingură de unt
  • 1 cutie porumb (340 gr)
  • 4 castraveți murați
  • 3-4 frunze salată verde
  • 100 gr. iaurt
  • 150 gr. smântână
  • 1 lingură muștar
  • zeama de la ½ lămâie
  • 4-5 linguri ulei măsline
  • sare, piper (după gust)

Mod de preparare

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se trec prin jet de apă rece și se pun la scurs într-o sită.

Se spală și se taie în fâșii pieptul de pui, după care se prăjește, rumenindu-se ușor pe ambele părți într-o tigaie cu unt. Când carnea este făcută, se scoate din tigaie și se dă deoparte să se răcească, după care se taie în cuburi mici.

Se taie castraveții murați rondele subțiri și împreună cu boabele de porumb, se lasă la scurs într-o sită, până se răcește carnea.

Se spală bine frunzele de salată, se scurg de apă și se taie/rup după preferință.

Se pregătește sosul pentru salată: peste amestecul de muștar și smântâna, se picură încet uleiul amestecând exact ca la maioneză, după care se adaugă la sfârșit zeama de lămâie, sare și piper după gust.

În sosul rezultat, se adaugă iaurtul și se omogenizează.

Se amestecă toate ingredientele pregătite pentru salată, respectiv, pastele fierte și scurse, castraveții tăiați, pieptul de pui tăiat mărunt, porumbul, salata, peste care se toarnă sosul preparat.

Ca mod de servire, fie, așezați frumos pe farfuria/platoul de servit toate ingredientele și adăugați din loc în loc sosul, fie le serviți gata amestecate.

Salata se poate decora după preferință: eu am decorat cu frunze de busuioc și frunze de arpagic/ceapă verde pe care le-am presărat deasupra.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise