Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se scurs si se lasa la racit.
Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie rondele mai groase. Ciupercile se taie felii cu tot cu codite. Se pune ceapa la calit in ulei, apoi se pun ciupercile si se lasa la calit timp de 2-3 minute. Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat, se adauga bulionul (sau suc de rosii) si frunza de dafin si se lasa sa fiarba pret de 5 minute, amestecand usor sa nu se zdrobeasca ciupercile. Se ia de pe foc.
Dupa ce s-a racit usor, se indeparteaza foaia de dafin si se amesteca sosul obtinut cu pastele, se adauga castravetii taiati cubulete, zeama de lamaie si daca mai este cazul, sare si piper dupa gust.
Inainte de servire se amesteca salata cu rosiile taiate felii si frunzele de salata rupte cu mana, iar deasupra se pun feliute de masline negre.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii