Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se scurs si se lasa la racit.
Se curata si se spala legumele. Ceapa se taie rondele mai groase. Ciupercile se taie felii cu tot cu codite. Se pune ceapa la calit in ulei, apoi se pun ciupercile si se lasa la calit timp de 2-3 minute. Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat, se adauga bulionul (sau suc de rosii) si frunza de dafin si se lasa sa fiarba pret de 5 minute, amestecand usor sa nu se zdrobeasca ciupercile. Se ia de pe foc.
Dupa ce s-a racit usor, se indeparteaza foaia de dafin si se amesteca sosul obtinut cu pastele, se adauga castravetii taiati cubulete, zeama de lamaie si daca mai este cazul, sare si piper dupa gust.
Inainte de servire se amesteca salata cu rosiile taiate felii si frunzele de salata rupte cu mana, iar deasupra se pun feliute de masline negre.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii