Procedeul cel mai anevoios este cel al decorticarii crevetilor... pe care mai intii eu i-am invirtit intr-o tigaie in care am pus uleiul de masline,cca 1 minut, 1 minut si jumatate. Apoi i-am decorticat, pastrind codita pentru efectul ei decorativ.
Avocado l-am taiat in 2 si l-am facut cuburi, dupa acelasi procedeu ca aici, dupa care am stropit cuburile cu zeama unei lime,spre a nu se oxida. Portocala am curatat-o de coaja si miezul alb, dupa care am scos feliile dintre pielite cu un cutit cu zimtii mici-mici, procedeu pe care l-am facut intiia oara si care, in ciuda faptului ca mi-a parut mereu anevoios si inaccesibil unei diletante ca mine, s-a finalizat cu un mare succes asupra-mi, cu ajutorul acelui cutitas pe care am pus mina intimplator... sau o fi zeul bucatariei la mijloc?:)
Suntem cu treburile aproape gata,mai preparam dressing-ul, din zeama celei de-a doua lime si sare,piper dupa cum ne place. Amestecam usor feliile de portocala cu avocado si decoram cu creveti, asezonam cu dressing-ul si servim!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii