Mai ales in perioada sarbatorilor ramane multa mancare: friptura rece, carne fiarta in supa, carnati prajiti, etc. Asa s-a intamplat si la noi. Am facut o salata foarte buna, consistenta si spre surprinderea mea, foarte usoara si racoritoare.
Tocati friptura si taiati carnatii feliute foarte subtiri. Ciupercile le puteti lasa intregi daca sunt foarte mici sau le taiati in doua-trei bucati.
Puneti intr-un castron mai mare carnea si ciupercile, apoi preparati sosul: intr-un castronel amestecati cu un tel sub forma de para galbenusul, mustarul, zeama de la jumatate de lamaie, sare, piper, apoi adaugati uleiul si amestecati in continuare pana se leaga sosul. Adaugati smantana sau iaurtul si acriti cu restul de zeama de lamaie sau otet.
Albusul ramas prajiti-l putin intr-o tigaie antiaderenta pana se incheaga si tocati-l fasiute subtiri. Adaugati-l in castronul cu carne si ciuperci. Tocati feliute subtiri 2-3 castraveciori si restul ii taiati in doua pe lungime. Feliutele de castraveti le puneti in salata.
Adaugati sosul acrisor si amestecati usor cu o spatula. Taiati rosia felii subtiri si aranjati-le pe marginea castronului. Ornati cu restul de jumatati de castraveti si verdeata.
Decorati cu maslinele, 1-2 felii de lamaie rasucite si fire de marar si patrunjel. Pofta buna.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii