Salata calda de dovlecei, rosii si branza

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Salata calda de dovlecei, rosii si branza

Ingrediente

  • 2 dovlecei mici
  • 3 rosii mari de gradina
  • 200 g cas de vaca
  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 pahar ulei condimentat
  • vegeta de casa (ierburi naturale englezesti)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam rosiile de codita, le spalam si apoi le stergem si le taiem felii subtiri.

Usturoiul curatat il dam prin presa.

Verdeturile le tocam.

Spalam dovleceii, ii tamponam cu servet de hartie si apoi ii taiem rondele subtiri cam de 4 mm.

Presaram vegeta (ierburi) peste dovlecei si ii punem la scurs intr-o sita, cam 15-20 de minute.

Dupa ce s-au scurs si i-am tamponat cu servetel de hartie, ii prajim in uleiul incins , pe ambele parti, pina capata o usoara culoare aurie.

Punem dovleceii prajiti de o parte.

Intr-un vas termorezistent ( nu il mai ungem cu nimic pentru ca dovleceii au ulei pe ei), incepem sa montam salata astfel:

asezam un strat de dovlecei, peste ei punem feliile de rosii, apoi presaram usturoiul presat sau tocat marunt si radem primul strat de branza.

Continuam cu aleleasi straturi pina terminam legumele si tinand cont ca deasupra sa fie un strat de rosii.

Radem branza si presaram verdeturi peste rosii. Stropim cu putin ulei si ddam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute, pina se rumeneste salata.

Scoatem salata din cuptor, o lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi o portionam.

Putem servi salata atat calda cat si rece, cum va place mai mult .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise