Salata de Boeuf

Se pun la fiert.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Salata de Boeuf

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 6 morcovi
  • 10 cartofi fierti
  • 200 g mazare fiarta
  • zeama de lamaie
  • 4 oua
  • 6 castraveti murati
  • ulei pentru maioneza
  • mustar
  • sare

Mod de preparare

Se pun la fiert, in vase separate, cartofii, morcovul, mazarea si pieptul de pui.

Intre timp, tocam marunt si cubulete castravetii.

Cand legumele sunt fierte (verificam daca furculita intra in cartof/morvov), le scoatem din apa clocotita si le lasam putin sa se raceasca, apoi le tocam in acelasi mod, cubulete, cam la aceeasi dimensiune.

Dupa ce s-a fiert pieptul de pui, il dezosam, inlaturam pielea si il tocam cubulete.

Toate legumele tocate se amesteca, se adauga si mazarea fiarta si sare...si se amesteca intr-un vas preferabil de plastic sau sticla.

Se lasa deoparte si trecem la maioneza.

Doua galbenusuri bine fierte cu 2 galbenusuri crude, putin mustar si ulei, si facem maioneza pe care neaparat o amestecam cu o lingura de lemn pentru a nu se taia.

In cazul in care se taie, mai adaugam putin mustar, zeama de lamaie sau gheata!

Cand maioneza este gata, pastram putin intr-un bol pentru ornat, iar restul amestecam in salata.

Salata se orneaza dupa placul fiecaruia, cu masline, gogosari, albus de ou si tot ce mai aveti la indemana!

Craciun Fericit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise