Se curata legumele si se toaca (gogonelele si gogosarii felii de un cm, ceapa solzi, castravetii felii, morcovii si telina pe razatoare). Se cantaresc si se pun intr-un vas mare amestecandu-se cu cate 20 g sare(o lingura plina, dar nu cu varf) pt fiecare kg de legume. Se lasa 2-3 ore.
Se scot apoi storcandu-se bine zeama care s-a lasat si se pun pe foc intr-o cratita, adaugandu-se cate 100 ml otet pt fiecare kg (tineti minte cantitatea initiala, dupa ce ati curatat legumele) si 10 g zahar (se mai pune in plus cate o aspirina / kg sau inca 50 ml otet...eu am preferat aspirina, ca sa nu iasa prea acra). Se adauga si condimentele si se tine pe foc pana se infierbanta bine toata compozitia, si legumele, si zeama (se amesteca mereu).
Se asaza in borcane, presand bine ca sa iasa aerul, se completeaza cu zeama, atat cat sa nu stea legumele in sec si se inchid. Nu se mai sterilizeaza.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii