Se aleg ardei cat mai grasi si drepti fara indoituri ,ca sa se
poata coace uniform. Se spala si se sterg de apa ,apoi se coc pe plita (la soba
de gatit), la foc mai iute, sau la aragaz, pe un gratar asezat direct deasupra
flacarii, ca sa se pirleasca repede coaja, fara ca ei sa se moaie prea mult. Se
presara pe fiecare ardei copt numai un virf de cutit cu sare fina, pe toate
partile. Pe masura ce se coc, se asaza intr-o oala acoperiti, unde se lasa 30
minute. Astfel, coaja se va desprinde cu usurinta cu un cutit inoxidabil. Nu
este indicat sa se spele, deoarece isi vor pierde gustul de copt. Se asaza in
salatiera si se asezoneaza cu zeama de lamiie sau cu otet si cu untdelemn care
se adauga numai in sucul lasat de ardei (fara apa ); se intorc, apoi, in sos, ca
sa se moaie bine. Se servesc ca acritura.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii