Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

Ingrediente

  • 500 gr cozonac
  • 200 gr ciocolata neagra (reteta originala are ciocolata alba)
  • 250 gr glazura de ciocolata
  • 150 ml smantana dulce
  • 60 gr migdale feliate (reteta originala are seminte de pin)

Mod de preparare

Pentru ca mi-a ramas cozonac am facut un salam glazurat cu ciocolata din el. Reteta cu mici modificari este din cartea "Delicii in bucatarie". Va asigur ca este delicios.

1.Rupeti cozanul in bucati, apoi turnati smantana batuta bine.

2.Topiti ciocolata la bain-marie, apoi o puneti peste cozonac si amestecati usor pana se incorporeaza.

3.Compozitia o puneti intr-o folie alimentara si-i dati forma unui salam (vezi foto).

4.Pana incalzim glazura de ciocolata intr-un vas asezat in apa calda, puneti salamul la rece in frigider.

5.Se scoate salamul, se glazureaza si se presara migdalele, pe care le prajiti putin inainte.

6.Serviti salamul taiat felii.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise