Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg. biscuiti mari patrati din aceea mai tari;
  • zahar 500 gr, adica 2 cani;
  • faina 10 linguri;
  • 200 grame cacao;
  • unt 2 pachete unirea
  • lapte 1`litru;
  • stafide 300 de grame;
  • rom;
  • vanilie;
  • scortisoara o lingurita;
  • pesmet;
  • rahat diferite culori 300 de grame;
  • nuca mare nemacinata 300 de grame.
  • ness 2 linguri;
  • nutella o cutie.
  • ciolofan sau folie de aluminiu din aceea care se foloseste in bucatarie.

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

Se ia o oala mare incapatoare. Se rup biscuitii in bucatele toti. Apoi, intr-un castron se freaca cacaua cu cele 10 linguri de faina si o cescuta de lapte cald pina se face o pasta. Apoi intr-o cratita se pune la incalzit restul de lapte si cele 2 pachete de unt si zaharul se amesteca cu o lingura de lemn pina se topeste. Se taie rahatul, se pune peste biscuiti, stafidele se pun in rom sa se umfle.

Apoi, nucile se taie bucatele, se pun peste biscuiti si vanilia si scortisoara, se amesteca tot timpul laptele cu zaharul si untul, apoi se toarna cacaua si faina, compozitia se toarna si se amesteca sa nu se faca cocoloase. Se tine la foc mic pina se ingroase.

Apoi, se da la racit. Se pune stafidele scurse peste biscuiti si nutela si nessul. Apoi crema racita si se amesteca bine. Se taie foi de celofan sau aluminiu. Se pune pezmet pe ele sa nu se lipeasca compozitia de celofan. Se formeaza suluri si se inoada la capete ca salamul, se da la frigider 5-6 ore, se taie feli si se maninca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise