Saganaki

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • P.10 persoane
  • Branza (calup din orice fel de sortiment,cu conditia sa poata fi feliata) 1kg
  • Oua 3bucati,
  • Faina 0,300kg
  • Piper alb,
  • Ulei 0,200 L
  • Lamaie,

Mod de preparare

Pregatire:

Ouale se spala,faina se cerne,Branza se feliaza in 10 portii,

Din oua,faina si putina apa sau lapte se face o coca mai groasa decat cea de clatite,se adauga piper nu si sare,branza este destul de sarata.Daca folositi cas proaspat puteti folosi sare.

Preparare:

Se lasa uleiul sa se incinga tare,se dau bucatile de branza prin faina apoi prin coca,se pun uleiul fierbinte cu grija,se intorc dupa 3 min. si se scot dupa alte 3min. pe hartie absorbanta.Optional puteti stoarce lamaie in momentul servirii.

Servire:

Preparatul este inrudit cu cascavalul pane,deci este o gustare calda.In greceste saganaki ar insemna tigaita.

Deaceea puteti intalni si alte preparate cu aceeasi denumire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise