tortul-Se topeste ciocolata cu 125 gr de unt la ben marin si se lasa sa se raceasca.Se bat albusele spuma se adauga treptat zahar pina spuma este tare se adauga galbenusele si se bate incontinuare,se adauga nucile si inca 75 de unt aproape topit,faina si ciocolata topita.Se amesteca usor si se da la copt intr-o tava rotunda de 26 cm care afost unsa.Se coace la 170 de grade pina cind scobitoarea iese uscata.Cind este copt se lasa sa se raceasca se taie in doua si se pune gem de caise un strat subtire si putin din crema.
Crema-Se pune smintina sa fiarba si cind fierbe se adauga ciocolata sfirimata si se ia de pe foc.Se amesteca bine se lasa sa se raceasca bine dupa care se mixeaza pina cind crema devine spumoasa.Se pune putin intre blaturi deasupra gemului si restul deasupra si pe laturi acoperind tot tortul.
sosul- 150 gr de ciocolata si untul se topesc la ben marin pina cind totul se incorporeaza bine.Se pune tortul pe o farfurie cu picior se toarna sosul peste tort si se lasa sa se intareasca ciocolata.Se poate orna dupa gust.Se lasa la frigider ptr citeva ore dupa care se poate servi.Este minunat si fin.Este potrivit ptr aniversari si usor de pregatit.Cred ca deasemeni pe placul iubitorilor de ciocolata.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii