Rulouri pufoase si aromate umplute cu stafide. Reteta simpla si delicioasa

Descopera reteta simpla si delicioasa de rulouri pufoase si aromate umplute cu stafide. Perfecte pentru micul dejun sau desert, gata in cativa pasi.

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Rulouri pufoase si aromate umplute cu stafide. Reteta simpla si delicioasa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 75 g unt (topit)
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g drojdie uscata)
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie (optional)
  • Pentru umplutura:
  • 150 g stafide
  • 50 g zahar (poti adauga mai mult, dupa gust)
  • 1 lingurita scortisoara (optional)
  • 1 lingura unt topit (pentru uns aluatul)
  • Pentru finisat:
  • 1 ou (pentru uns rulourile)
  • 2-3 linguri de lapte
  • zahar pudra pentru decor (optional)

Mod de preparare

Pregatirea aluatului:

Dizolva drojdia in laptele caldut, adaugand si 1 lingurita de zahar, apoi lasa amestecul sa stea 5-10 minute pana cand devine spumos.

Intr-un bol mare, pune faina, zaharul si praful de sare. Adauga amestecul de drojdie, oul, untul topit si esenta de vanilie.

Framanta aluatul pana devine elastic si neted (aproximativ 10 minute). Daca este prea lipicios, poti adauga putin mai multa faina.

Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul la dospit intr-un loc caldut timp de 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.

2. Pregatirea umpluturii:

Spala stafidele si pune-le la inmuiat in apa calda (sau rom, pentru un plus de aroma) timp de 15-20 de minute. Scurge-le bine inainte de a le folosi.

Amesteca zaharul cu scortisoara, daca doresti un plus de aroma.

3. Formarea rulourilor:

Dupa ce aluatul a dospit, intinde-l pe o suprafata presarata cu faina, formand un dreptunghi de aproximativ 1 cm grosime.

Unge aluatul cu untul topit si presara zaharul, scortisoara si stafidele uniform pe toata suprafata.

Ruleaza aluatul strans pe lungime, formand un sul.

Taie sulul in 12 felii egale.

4. Dospirea rulourilor:

Asaza rulourile taiate intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt, lasand putin spatiu intre ele.

Acopera tava si lasa rulourile la dospit inca 20-30 de minute.

5. Coacerea:

Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Bate oul cu cele 2-3 linguri de lapte si unge rulourile deasupra.

Coace rulourile timp de 20-25 de minute sau pana cand devin aurii si frumos rumenite.

6. Decorare si servire:

Dupa ce s-au racit putin, poti presara zahar pudra deasupra pentru un aspect mai festiv sau chiar o glazura simpla din zahar pudra si apa.

Aceste rulouri pufoase umplute cu stafide sunt perfecte pentru a fi servite la micul dejun sau ca desert, alaturi de o cafea sau ceai.

Incearca si reteta de rulouri cu scortisoara, melcisori de post cu nuca sau rulouri cu crema de vanilie. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise