Rulouri din foietaj cu sunca si cascaval. Reteta rapida pentru un aperitiv delicios

Rulouri din foietaj cu sunca si cascaval – reteta rapida pentru un aperitiv delicios! Prepara aceste rulouri crocante, umplute cu sunca si cascaval topit, perfecte pentru petreceri sau gustari rapide. Simplu de facut, delicioase si calde si reci, gata in doar 20 de minute!

Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Rulouri din foietaj cu sunca si cascaval. Reteta rapida pentru un aperitiv delicios

Ingrediente

  • 1 pachet de foietaj (aproximativ 400-500 g), decongelat
  • 150 g sunca presata, taiata cubulete mici
  • 150 g cascaval ras (poti folosi mozzarella, gouda sau alt cascaval preferat)
  • 1 ou (pentru uns)
  • 1 lingurita de seminte de susan sau mac (optional, pentru decor)
  • piper si alte condimente, dupa gust (de exemplu, oregano sau cimbru)

Mod de preparare

Intinde foietajul pe o suprafata usor presarata cu faina, pentru a evita lipirea. Daca foaia de foietaj este prea groasa, poti sa o intinzi putin cu sucitorul.

Presara cubuletele de sunca presata si cascavalul ras uniform pe toata suprafata foii de aluat. Daca doresti, adauga un praf de piper sau alte condimente pentru un plus de aroma.

Incepe sa rulezi foietajul strans de la un capat la altul, formand un rulou lung.

Folosind un cutit ascutit, taie ruloul in felii de aproximativ 1-1,5 cm grosime, astfel incat sa obtii rulouri mici, gata de copt.

Pune rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand un mic spatiu intre ele, deoarece vor creste la copt.

Bate oul si unge fiecare rulou cu el, pentru o crusta aurie si frumoasa. Presara deasupra seminte de susan sau mac, daca doresti.

Preincalzeste cuptorul la 200°C si coace rulourile timp de 15-20 de minute, sau pana cand devin aurii si crocante.

Lasa-le sa se racoreasca putin si serveste-le calde, sunt absolut delicioase!

Sfaturi:
Poti adauga si alte ingrediente dupa preferinte, cum ar fi pesto de patrunjel, felii de masline, ardei gras taiat cubulete, sau chiar putin usturoi granulat pentru un gust mai intens.
Daca iti plac mai condimentate, poti presara putin boia afumata sau chili peste umplutura inainte de a rula foietajul.

Incearca si reteta de rulouri aperitiv din foietaj cu spanac si cascaval sau pachetele din foietaj cu sparanghel si sunca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise